## Career Advancement Mentorship Program (CAMP) Speed Networking Instructions 9:00am-12pm

Welcome to the Career Advancement Mentorship Program's Speed Networking program!

The speed networking program is the mentor/mentee pairing program for CAMP. Speed networking is a structured and fast paced networking event allowing potential mentors and potential mentees to interact with each other in a series of back-to-back, group information exchanges.

The objectives for the speed networking program are to:

- Become more knowledgeable about the Career Advancement Mentorship Program (CAMP) and its intended outcomes;
- Network with colleagues to learn personal and professional information, either by meeting new or reuniting with coworkers;
- Learn from mentors as they share information on their roles and what they're looking for in a mentee; and to
- Return a rank-order list of colleagues you are interested in paring with for this year's program.

After the conclusion of the speed networking program, the CAMP committee will meet to pair mentors with mentees. The committee's goal is to match mentors with mentees who have similar family and functional career paths. Every effort will be made to pair mentors to mentees; however, if the committee is unable to pair a mentee to a mentor with a similar career path, a pairing will not be made. Final pairs will be notified in July 2018.

## Instructions

There are 6 speed networking rounds. There are a total of 10 groups with 3 mentors per group, with no more than 5 mentees at each group. Each group will meet for a total of 25 minutes. Following the format listed below, each group member will introduce themselves. After introductions, mentees will then ask each mentor the provided list of questions.

Remember to take notes. At the end of the speed networking session, you will return a rankorder list of colleagues you are interested in paring with for this year's program.

## Speed Networking Format and Questions

- 1. Round table introductions: All group members introduce yourself by sharing:
  - a. Your name
  - b. Your hobby
  - c. Your current position, including department and division/school
  - d. Your ideal future position

## Career Advancement Mentorship Program (CAMP) Speed Networking Instructions 9:00am-12pm

- 2. Interview mentors: Group members take turn asking each mentor the list of questions below:
  - a. Tell us a little about yourself, both professionally and personally. What are your hobbies?
  - b. What is your role on campus and how would you describe a typical day in your role?
  - c. What kind of skill set do you need for this role?
  - d. What are you looking for in a mentee?
- 3. Time remaining: Network and learn from each other.

Schedule	Rounds and Breaks	Time frame
9:15-9:40	Round 1	25 minutes
9:40-9:42	Mentees switch groups	2 minutes
9:42-10:07	Round 2	25 minutes
10:07-10:09	Mentees switch groups	2 minutes
10:09-10:34	Round 3	25 minutes
10:34-10:39	Break/mentees rotate group	5 minutes
10:39-11:04	Round 4	25 minutes
11:04-11:06	Mentees switch groups	2 minutes
11:06-11:31	Round 5	25 minutes
11:31-11:33	Mentees switch groups	2 minutes
11:33-11:58	Round 6	25 minutes
11:58-12:00	Return rank-order list	